Kommunehelsetjenesten i Tynset tilbyr et BRA MAT kostholdskurs. Kurset er for deg som er innvandrer og som har ansvar for å lage mat for familien din. Det er gratis og går over 5 kurskvelder.
Første kurskveld er 7. mai kl. 17.00 på Tynset ungdomsskole.
Forskning viser at innvandrere gjennomgående har dårligere helse enn etniske nordmenn. Diabetes type 2, hjerte og karsykdommer, enkelte kreftformer og overvekt er betydelig mer utbredt blant minoriteter.
Mange som lever med livsstilssykdommer vil kunne forbedre sin hverdag med et godt og riktig kosthold, og ikke minst redusere risikoen for å utvikle nye livsstilssykdommer. Derfor er det viktig å ha fokus på ernæring og helse.
Kurset skal være en sosial møteplass der vi skal snakke om sunt kosthold, lage god mat, bli kjent med hverandres matkulturer og tradisjoner.
Kurset er for innvandrere i hele regionen og foregår på skolekjøkkenet ved Tynset ungdomsskole datoene 7. mai, 14. mai, 21. mai, 28. mai og 4. juni, hver kveld kl 17.00-20.00.
Deltagerne får kokeboken “Mat for alle – Fra boller til burritos” får du på kurset.og annet kursmateriell gratis.
Påmelding kan gjøres til:
Dagny S. Mills på e-post: dagny.mills@hedmark.org eller mob. 92285655 eller Mahnaz Moayero på e-post: moayeri.mahnaz@gmail.com eller tlf. 62485000
Du kan også snakke med Gunn Bråten på Tynset opplæringssenter, tlf. 62484211
Det kan være maks 12 deltagere på kurset.
Påmeldingsfrist: Mandag den 5. mai. Påmeldingen er bindende.
Husk å ta med forkle og sko å gå med innendørs.
Les gjerne Helsedirektoratets faktaark «Bra mat for bedre helse
«http://helsedirektoratet.no/folkehelse/frisklivssentraler/kosthold/Documents/faktaark.pdf
KURSPROGRAM
Kurset foregår ved Tynset ungdomsskole
Onsdag 7. mai:
- Introduksjon og bli kjent
- Grønnsaker og frukt
- «5 om dagen»
Onsdag 14. mai:
- Kostfiber
- Vi baker brød og kaker
Onsdag 21. mai:
- Mindre fett
- Hva inneholder maten?
- Nøkkelhullmerking
Onsdag 28. mai:
- Mindre sukker og salt
- Gode alternativer
Onsdag 4. juni:
- Gode måltider for familien
- Avslutning og evaluering
.