Det er vår i lufta!
Thu Sandbakken fra Røros deler en nydelig oppskrift med vårruller med Multikults lesere!
Vårruller (ca 40 stk)
Dette trenger du:
- 800 gram kjøttdeig
- ½ kilo (6 stk) gulrøtter som raspes eller hakkes
- 3 teskjeer salt
- 1 teskje pepper
- 1 teskje bôt ngot (monosodium glutamat, kan sløyfes)
- 1/3 pakke tørket kantareller (eller annen sopp)
- 1 pk bùng tàu (vermicelli glassnudler, kan sløyfes)
- 2 eggeplommer (og 2 eggehviter til baking)
- 1 pakke (40 stk) rispapir eller follipapir (kjøpes i innvandrerbutikk eller i frysedisken Domus Røros/Tynset)
Slik gjør du:
- Legg kantareller og spagetti i kaldt vann i 15 minutter før de klippes/hakkes
- Alle ingrediensene blandes godt til en seig farse
- 1 stor skje med farse legges på rispapir og rulles sammen. Fest enden med eggehvite
- Frityrstekes. Hell rapsolje 1-1,5 cm opp i en tykkbunnet kjele. Rapsoljen tåler høy temperatur. Stek vårrullene i oljen. Det må være høy temperatur på oljen for at vårrullene skal bli sprø
- Serveres med salat, nudler /ris, ristede, usaltede peanøtter, og ulike sauser/dip etter smak, f eks søt chilisaus
Chili- og peanøttdip til vårruller
Dette trenger du:
- 2 båter hvitløk
- 1 rød chili
- 50 usaltede peanøtter
- 3 ss sukker
- ½ dl eddik
- 1 dl vann
- 2 ss fiskesaus (asiatisk)
- 1 ss chilisaus
Slik gjør du:
- Rens og skjær hvitløk og chili i skiver
- Grovhakk peanøttene
- Bland sammen alle ingrediensene, og rør til sukkeret har løst seg opp.
Velbekomme!