Zigini og Injera – Nasjonalrett fra Eritrea

Zigini – stuing med lammekjøtt

Sammen med Zigini serveres pannekaken Injera (se nedenfor)

  • 2 glass tomatpurè
  • 1 kilo løk
  • 6-10 fedd hvitløk
  • 2 kilo lammekjøtt med ben
  • 3 teskjeer chilipulver
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje pepper
  • 1 teskje ingefær
  • 1 liten kopp olje

Varmt vann til passe konsistens. Fres løk, hvitløk tomatpuré og krydder i oljen. Må ikke bli brent!

Tilsett biter av lammekjøtt. Småkok i omtrent én time, justér tykkelsen på stuingen med varmt vann.

Smak til med mer salt etter smak.

 

Injera

Injera er store pannekaker som serveres sammen med stuingen Zigini

  • 2 kilo byggmel
  • 1 teskje tørrgjær

Benytt lunkent vann og bland til en passe tykk pannekakerøre. Røra skal lages dagen før og settes en lun plass. Stek tynne lyse pannekaker (bruk gjerne svak varme).

 

I videoen nedenfor ser du fremgangsmåten. Merk at rettene lages med litt andre ingredienser enn det som er oppgitt i oppskriften.