Zigini – stuing med lammekjøtt
Sammen med Zigini serveres pannekaken Injera (se nedenfor)
- 2 glass tomatpurè
- 1 kilo løk
- 6-10 fedd hvitløk
- 2 kilo lammekjøtt med ben
- 3 teskjeer chilipulver
- 1 teskje salt
- 1 teskje pepper
- 1 teskje ingefær
- 1 liten kopp olje
Varmt vann til passe konsistens. Fres løk, hvitløk tomatpuré og krydder i oljen. Må ikke bli brent!
Tilsett biter av lammekjøtt. Småkok i omtrent én time, justér tykkelsen på stuingen med varmt vann.
Smak til med mer salt etter smak.
Injera
Injera er store pannekaker som serveres sammen med stuingen Zigini
- 2 kilo byggmel
- 1 teskje tørrgjær
Benytt lunkent vann og bland til en passe tykk pannekakerøre. Røra skal lages dagen før og settes en lun plass. Stek tynne lyse pannekaker (bruk gjerne svak varme).
I videoen nedenfor ser du fremgangsmåten. Merk at rettene lages med litt andre ingredienser enn det som er oppgitt i oppskriften.